Mentaal

Het speelt zich in jouw hoofd af

In jouw hoofd kan zich van alles afspelen, maar kun je ook van alles voelen. Mentale beperking, mentaal genot, mentaal spel (mindplay), mentale pijn, mentale overgave - ik noem er slechts een paar.

Mentale bondage kan zo simpel zijn als de slaaf die tijdens een sessie gehoorzaamt aan bevelen om stil te blijven staan, zonder op wat voor manier dan ook "vast" te zijn gezet door boeien/bondage of wat dan ook - mentale beperking dus.

Subspace

Een subspace is de mentale staat waarin een sub terecht kan komen tijdens een BDSM-spel. De slaaf voelt zich overgelukkig en zweverig, vaak is dit ook aan de slaaf te zien. Deze kan er wat ‘wazig’ uitzien. Eigenlijk is een subspace nog het beste te vergelijken met een staat van meditatie, of ‘high’ zijn door bijvoorbeeld drugs. Net als bij een high door drugs, gebeurt er tijdens een subspace ook vanalles in je hersenen. Dit heeft alles te maken met verschillende stofjes die vrij kunnen komen tijdens een BDSM-sessie - mentaal genot in dit geval.

Blinddoek

Een simpele blinddoek kan je flink nerveus en machteloos maken omdat je dan niet meer weet wat er gaat gebeuren. (Je denkt meestal aan de vreselijkste dingen). Of je wacht op je straf maar je hebt geen enkel idee… Vanaf het moment dat je het gevoel krijgt de controle te verliezen over wat er met jou gebeurt kun je spreken van mindplay.

Mindplay

Mindplay is letterlijk het spelen met iemands brein. Hij of zij kun je de meest bizarre of vreselijke dingen laten geloven, tot hij of zij het echt geloof en er gek van wordt, gek van verlangen uiteraard. Er wordt wel eens gezegd: “SM zit tussen je oren”, dan weet je nu ook wat hiermee bedoeld wordt.

Mentale pijn

Bij mentale pijn kun je denken aan het beledigd worden door of genegeerd worden door de speelpartner of door jaloezie op te wekken. Het opgewonden raken door het gekweld of vernederd worden door een ander is een bijzondere vorm van genot, het raakt je tenslotte flink en toch windt het je enorm op.

Overgave

Bij mentale overgave ligt de aantrekkingskracht in het gevoel van gehoorzamen, het zich overgeven aan de ander die de verantwoordelijkheid grotendeels draagt, het zich gedragen naar de regels van de ander. Bij mentale overgave kan dit een enorme bevrijding geven omdat men het zelf ook zo wil en het dus niet afgedwongen hoeft te worden.

Welke vorm

Gelukkig reageert iedereen weer anders, is iedereen verschillend qua beleving en verlangens. Dat is wat het voor mij ook zo intrigerend houdt. In het gezicht slaan of spugen, iemand als pispot gebruiken, vrouwenkleding aantrekken, in de hoek zetten, op het verkeerde been zetten maar ook een diepe overgave die geschonken wordt - ik krijg er maar geen genoeg van.

En jij? Durf jij de uitdaging aan en je mentaal open te stellen voor mij?

 

 

Meesteres Kate Den Haag Nederland

SM is maatwerk

Meesteres Kate Den Haag Nederlands Meesteres Kate Den Haag English